Najava manifestacije „Zlatne ruke Podrinja“

10.06.2024.

Ove godine Turistička organizacija opštine Višegrad po 11. put organizuje tradicionalnu manifestaciju „Zlatne ruke Podrinja“. Otvaranje manifestacije je planirano za 15.6.2024. (subota) u 11 časova na Vizantijskom trgu u turističkom kompleksu Andrićgrad. Učešće je potvrdilo preko 20 izlagača iz Republike Srbije, Crne Gore i Republike Srpske. Posjetiocima će biti predstavljeni proizvodi domaće radinosti, rukotvorine, suveniri, med, domaći preparati na bazi ljekovitog bilja, kao i proizvodi od voća i šumskih plodova.
Manifestaciju će zvanično otvoriti načelnik opštine Višegrad, gospodin Mladen Đurević, a na otvaranju će nastupiti mlada vokalna umjetnica iz Višegrada Mirna Karabatak.
Ove godine planiramo da u sklopu manifestacije organizujemo i takmičenje u spremanju najljepše ukrašenog slavskog kolača, ukoliko bude dovoljno prijavljenih učesnika.
Potrebno je da kolač bude bez natpisa i logoa, kako bi imali fer izbor. Glasanje će biti izvedeno tako što će svi učesnici, kao i dio zvanica na otvaranju manifestacije dobiti listiće na kojima će upisati redni broj kolača koji je po njihovom mišljenju najljepši, s tim što će listići biti tako napravljeni da niko ne može da glasa sam za sebe. Planirane su novčane nagrade za prva tri mjesta.
Pozivamo sve pojedince, udruženja i preduzeća da ukoliko su zainteresovani za učešće u izboru za najljepše ukrašen slavski kolač izvrše prijavu lično u prostorijama Turističke organizacije opštine Višegrad, Kralja Petra bb, ili putem telefona 058 620 950.
Sve dodatne informacije u prostorijama Turističke organizacije Višegrad ili putem telefona 058 620 950.

Turistička orgnizacija opštine Višegrad