Нови промотивни филм Вишеграда-Прошетајмо рзавским бреговима ПРЕМИЈЕРА

21.05.2021.

Туристичка организација општине Вишеград завршила је снимање новог промотивног филма под називом „Прошетајмо рзавским бреговима“ с темом природних љепота и планинарења у Вишеграду, у сарадњи с члановима Планинарског спортског друштва „Столац“ из Вишеграда.
Филм ће премијерно бити објављен на друштвеним мрежама у суботу, 22. маја, у 12 часова, симболично на Међународни дан биодиверзитета, у циљу скретања пажње јавности на важност заштите природе и биолошке разноврсности, посебно заштите ендемских врста на подручју општине Вишеград, чувене Панчићеве оморике, четинара чија се природна станишта налазе у сјеверном дијелу општине Вишеград, као и ендемске врсте папрати-ВИлине власи, која расте на термоминералним изворима у Вишеградској Бањи.
По први пут снимљени су кадрови на локалитету зидина средњовјековног Браковичког града (Рујишта) у Вишеградској Жупи, а снимање је обављено и на видиковцу Буткове стијене изнад Вишеграда, као и на простору шумских комплекса изнад Вишеградске Бање, планинском врху Црвене стијене и обалама ријеке Дрине.

Снимање филма подржано је кроз Пројекат: Диверсификација економских активности у руралним подручјима југоисточне Европе кроз развој ланаца вриједности који спроводи Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи уз подршку Њемачке организације за међународну сарадњу GIZ.

https://visegradturizam.com/wp-content/uploads/2021/05/baner_swg.jpg