Одржана XVI Вишеградска регата-ФОТО

01.07.2023.

У Вишеграду је данас одржана традиционална, XVI по реду, манифестација Вишеградска регата. На регати је учествовало 30-ак пловила, са преко 400 учесника. Старт регате био је поред вишеградске ћуприје, пловило се 15 км низводно од Вишеграда, а учесници су направили кратку паузу код Спомен комплекса Стари Брод, посвећеног српским жртвама злочина из II светског рата, гдје су представници Општине Вишеград и Туристичке организације Вишеград положили цвијеће на спомен обиљежје жртвама, а након тога у домаћинству Стари Брод настављено је дружење свих учесника.

У оквиру спортских надметања одржано је и традиционално такмичењу у надвлачењу конопца, побједници су били екипа Барби из Вишеграда, док је друго мјесто освојила екипа Републичке управе цивилне заштите РС.
Организатор манифестације, Туристичка организација општине Вишеград, се овим путем захваљује свима који су помогли организацију регате, а посебно Општини Вишеград на челу са начелником господином Младеном Ђуревићем, Дому здравља Вишеград и доктору Љубиши Шкипини, Културном центру Вишеград, спасилачком тиму Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, тиму Спасилачког центра Србије на челу са господином Војканом Крстићем, као и власницима домаћинства Стари Брод.