Зимски дани Вишеграда“ 27. и 28. децембра, ове године имају хуманитарни карактер

05.12.2023.

Новогодишња манифестација „Зимски дани Вишеграда“ ове године биће одржана 27. и 28. децембра, а пратиће је богат културни, забавни и изложбени програм.
Тим поводом данас одржан је састанак организационог одбора ове манифестације на коме је утврђен њен програм.

Замјеник предсједника организационог одбора Данка Митровић рекла је да ће као и претходних година тако и ове манифестација обухватити учеснике из свих васпитно-образовних установа, јавних установа и предузећа као приватни сектор што се односи на производњу, трговине и угоститељске објекте.

„Такође, међу учесницима ове зимске чаролије су и бројна удружења са подручја наше општине, а чији су чланови првенствено дјеца јер је сам концепт овог догађаја осмишљен и намјењен првенствено за најмлађе суграђане“ рекла је Митровићева.

Она је додала да ће у културно умјетничком дијелу програма наступити два вишеградска КУД-а „Краљ Петар ујединитељ“ и „Бикавац“, затим најмлађи вишеграђани из вртића „Невен“, ученици основне и средње школе, чланови спртске секције ССД „Соко“ као и штићенице Дома за лица са инвалидиетом.

„Сви они ће се представити на себи својствен наступ кроз плес, игру, хорско пјевање, позоришним представама, а све то на новогодишње теме“ истакла је Митровићева.
Оно што је најбитније по њеним ријечима јесте да ће „Зимски дани Вишеграда“ ове године имати хуманитарни карактер те ће сва прикупљена средства на овој манифестацији бити усмјерена на лијечење младог вишеграђанина Стефана Ђурића.

„Комплетан новогодишњи базар биће бесплатан за све дегустаторе и посјетиоце, али ће сви они бити у прилици да издвоје средства за оно што је свакоме од нас најважније а то је здравље. Овај пут за здравље нашег суграђанина Стефана Ђурића“ рекла је Митровићева.

Организатор манифестације „Зимски дани Вишеграда“ је општина Вишеград уз учешће јавних установа и предузећа те удуружења из овог града.
Свечано отварање манифестације заказано је за сриједу 27. децембра у 17:00 часова у Андрићграду.

М.Кусмук