I ove godine festival „Licidersko srce“ u Višegradu

06.04.2023.

Međunarodni dječiji festival folklora „Licidersko srce“, koji će okupiti učesnike iz 15 zemalja svijeta, biće održan od 15. do 19. avgusta, a i ove godine jedan dan Festivala biće u Višegradu, potvrđeno je nakon sastanka članova Organizacionog odbora ove manifestacije.
Član Organizacionog odbora Ivana Cvetković rekla je novinarima da je cilj Festivala predstaviti Srbiju i Republiku Srpsku kao jedinstven kulturološki prostor.

Ona je navela da su na današnjem sastanku sa načelnikom višegradske opštine Mladenom Đurevićem dogovoreni prvi koraci organizacije ovogodišnjeg festivala u Višegradu.

„Na koncertu koji će tradicionalno biti održan ovde učestvovaće gosti iz Bugarske, Poljske, Kine, Kanade, Crne Gore i po nekoliko ansambala iz Srbije i Republike Srpske“, navela je Cvetkovićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će Višegrad, kao i do sada, pružiti svu neophodnu pomoć u organizaciji jer je prepoznat značaj ove manifestacije za opštinu i za predstojeću turističku sezonu.

„Raduje nas da iz godine u godinu naš grad ugošćava sve više ansambala iz cijelog svijeta. Višegrad se trudi da se pokaže u što boljem svjetlu s obzirom na to da je ovo festival svjetskog karaktera“, istakao je Đurević.

Međunarodni dječiji festival folklora „Licidersko srce“ održava se u organizaciji Udruženja „Era“ iz Užica, a pod pokroviteljstvom opština Užice, Čajetina i Višegrad, Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, ministarstava, te organizacija koje pomažu i mnogobrojnih sponzora.

SRNA