И ове године фестивал „Лицидерско срце“ у Вишеграду

06.04.2023.

Међународни дјечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“, који ће окупити учеснике из 15 земаља свијета, биће одржан од 15. до 19. августа, а и ове године један дан Фестивала биће у Вишеграду, потврђено је након састанка чланова Организационог одбора ове манифестације.
Члан Организационог одбора Ивана Цветковић рекла је новинарима да је циљ Фестивала представити Србију и Републику Српску као јединствен културолошки простор.

Она је навела да су на данашњем састанку са начелником вишеградске општине Младеном Ђуревићем договорени први кораци организације овогодишњег фестивала у Вишеграду.

„На концерту који ће традиционално бити одржан овде учествоваће гости из Бугарске, Пољске, Кине, Канаде, Црне Горе и по неколико ансамбала из Србије и Републике Српске“, навела је Цветковићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да ће Вишеград, као и до сада, пружити сву неопходну помоћ у организацији јер је препознат значај ове манифестације за општину и за предстојећу туристичку сезону.

„Радује нас да из године у годину наш град угошћава све више ансамбала из цијелог свијета. Вишеград се труди да се покаже у што бољем свјетлу с обзиром на то да је ово фестивал свјетског карактера“, истакао је Ђуревић.

Међународни дјечији фестивал фолклора „Лицидерско срце“ одржава се у организацији Удружења „Ера“ из Ужица, а под покровитељством општина Ужице, Чајетина и Вишеград, Представништва Републике Српске у Србији, министарстава, те организација које помажу и многобројних спонзора.

СРНА