Međunarodni festival folklora u Višegradu 18. i 19. maja

15.05.2018.

Pod pokroviteljstvom opštine Višegrad, i uz podršku Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi u okviru projekta „ Regionalna saradnja i umrežavanje u oblasti poljoprivrede, ruralnog i ekonomskog razvoja prekograničnih područja“ finansiran od strane Evropske unije, kao i Zavisnog preduzeća HE na Drini , u Višegradu će 18.i 19. maja biti održan XV Međunarodni festival folklora, uz učešće 15 KUD-ova iz Srbije, Makedonije, Bugarske, Crne Gore i Republike Srpske.
Pored domaćina i organizatora festivala KUD-a “Kralj Petar Ujdinitelj“ i KUD-a „Bikavac“ , iz Višegrada nastupiće folklorni ansambli „Kruna“iz Obrenovca, „Stevan Knićanin“ iz Knića, „Azbukovica“ iz Ljubovije, „Prvi partizan“ iz Užica, „Izvor“ iz Koceljeve, „Dabar“ iz Priboja, „Tradicija-Grozd“ iz Trstenika, „Stefan Nemanja „ iz Kraljeva, „Jane Sandanski“ iz makedonskog grada Negotino, „Šopski ansambl“ iz bugarskog grada Elin Pelin „Vesna“iz Mojkovca , „Tekstilac“iz Bijelog Polja, i „Prosvjeta „ iz Vlasenice.
Prijem za predstavnike KUD-ova biće upriličen u kabinetu načelnika opštine Višegrad u petak, 18. maja ,i subotu 19.maja u 17.00 časova. Defile učesnika oba festivalska dana biće održan u 18.30 časova od mosta Mehmed–paše Sokolovića do Andrićgrada.
Svečano otvaranje festivala biće održano u Andrićgradu 18.maja , a koncerti oba dana počinju u 19.00 časova, a u slučaju loših vremenskih uslova koncerti će biti održani u višegradskom Domu kulture.
Ovogodišnji festival okupiće više od 500 učesnika.

ORGANIZACIONI ODBOR