Међународни фестивал фолклора у Вишеграду 18. и 19. маја

15.05.2018.

Под покровитељством општине Вишеград, и уз подршку Сталне радне групе за регионални рурални развој (SWG) у Југоисточној Европи у оквиру пројекта „ Регионална сарадња и умрежавање у области пољопривреде, руралног и економског развоја прекограничних подручја“ финансиран од стране Европске уније, као и Зависног предузећа ХЕ на Дрини , у Вишеграду ће 18.и 19. маја бити одржан XV Међународни фестивал фолклора, уз учешће 15 КУД-ова из Србије, Македоније, Бугарске, Црне Горе и Републике Српске.
Поред домаћина и организатора фестивала КУД-а “Краљ Петар Ујдинитељ“ и КУД-а „Бикавац“ , из Вишеграда наступиће фолклорни ансамбли „Круна“из Обреновца, „Стеван Книћанин“ из Кнића, „Азбуковица“ из Љубовије, „Први партизан“ из Ужица, „Извор“ из Коцељеве, „Дабар“ из Прибоја, „Традиција-Грозд“ из Трстеника, „Стефан Немања „ из Краљева, „Јане Сандански“ из македонског града Неготино, „Шопски ансамбл“ из бугарског града Елин Пелин „Весна“из Мојковца , „Текстилац“из Бијелог Поља, и „Просвјета „ из Власенице.
Пријем за представнике КУД-ова биће уприличен у кабинету начелника општине Вишеград у петак, 18. маја ,и суботу 19.маја у 17.00 часова. Дефиле учесника оба фестивалска дана биће одржан у 18.30 часова од моста Мехмед–паше Соколовића до Андрићграда.
Свечано отварање фестивала биће одржано у Андрићграду 18.маја , а концерти оба дана почињу у 19.00 часова, а у случају лоших временских услова концерти ће бити одржани у вишеградском Дому културе.
Овогодишњи фестивал окупиће више од 500 учесника.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР