Otvoren Božićni turnir, učestvuje 16 ekipa iz regiona

25.12.2023.

Tradicionalni božićni turnir u malom fudbalu, koji je okupio 16 ekipa iz Srbije, Crne Gore i BiH, otvoren je u Višegradu.

Ovogodišnji, 28. turnir, otvorio je načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je istakao da je zadovoljstvo vidjeti veliki broj posjetilaca, koji će sigurno uživati u kvalitetnoj igri brojnih ekipa.

„Hvala organizatorima i sponzorima jer je ovaj turnir izrastao u izuzetan sportski događaj koji je prepoznatljiv i izvan granice Republike Srpske“, rekao je Đurević.

Član Organizacionog odbora turnira Jadranko Janjić iskazao je zadovoljstvo velikim brojem učesnika, te naveo da im je cilj da ove godine budu najgledaniji, bez obzira na činjenicu da se turniri održavaju i u drugim opštinama.

Janjić je istakao da je nagradni fond turnira povećan – prvoplasirana ekipa osvaja 10.000 KM, drugoplasirana 2.000 KM, dok će trećeplasiranom timu pripasti 1.000 KM.

„Imamo i simbolične nagrade za najboljeg strijelca, igrača i golmana, a nagrade su predviđene i za posjetioce turnira“, naveo je Janjić.

Miljan Babić iz Organizacionog odbora izrazio je nadu da će uz veliku posjećenost ljubitelja sporta turnir opravdati očekivanja.

„Do 5. januara imaćemo priliku da uživamo u sportskom spektaklu koji će upotpuniti kvalitetne ekipe, a siguran sam da ćemo još jednom pokazati da smo dobri domaćini“, naveo je Babić i napomenuo da takmičarski dio počinje danas od 17.00 časova u Sportskoj dvorani.

Turnir je otvoren sinoć na poluvremenu utakmice između Futsal kluba „Višegrad“ i „Akademca“ iz Trebinja.

Organizatori turnira su opština Višegrad, Javna sportska ustanova „Drina“, FK „Drina He“ uz podršku preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

SRNA