Отворен Божићни турнир, учествује 16 екипа из региона

25.12.2023.

Традиционални божићни турнир у малом фудбалу, који је окупио 16 екипа из Србије, Црне Горе и БиХ, отворен је у Вишеграду.

Овогодишњи, 28. турнир, отворио је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић, који је истакао да је задовољство видјети велики број посјетилаца, који ће сигурно уживати у квалитетној игри бројних екипа.

„Хвала организаторима и спонзорима јер је овај турнир израстао у изузетан спортски догађај који је препознатљив и изван границе Републике Српске“, рекао је Ђуревић.

Члан Организационог одбора турнира Јадранко Јањић исказао је задовољство великим бројем учесника, те навео да им је циљ да ове године буду најгледанији, без обзира на чињеницу да се турнири одржавају и у другим општинама.

Јањић је истакао да је наградни фонд турнира повећан – првопласирана екипа осваја 10.000 КМ, другопласирана 2.000 КМ, док ће трећепласираном тиму припасти 1.000 КМ.

„Имамо и симболичне награде за најбољег стријелца, играча и голмана, а награде су предвиђене и за посјетиоце турнира“, навео је Јањић.

Миљан Бабић из Организационог одбора изразио је наду да ће уз велику посјећеност љубитеља спорта турнир оправдати очекивања.

„До 5. јануара имаћемо прилику да уживамо у спортском спектаклу који ће употпунити квалитетне екипе, а сигуран сам да ћемо још једном показати да смо добри домаћини“, навео је Бабић и напоменуо да такмичарски дио почиње данас од 17.00 часова у Спортској дворани.

Турнир је отворен синоћ на полувремену утакмице између Футсал клуба „Вишеград“ и „Академца“ из Требиња.

Организатори турнира су општина Вишеград, Јавна спортска установа „Дрина“, ФК „Дрина Хе“ уз подршку предузећа „Хидроелектране на Дрини“.

 

СРНА