Predstavljanje Višegrada na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“

09.09.2022.

Juče je u Beogradu počela manifestacija „Dani Srpske u Srbiji“ , koja se ove godine održava jubilarni 10. put. Turistička organizacija opštine Višegrad predstavila se na zajedničkom promotivnom štandu Predstavništva Republike Srpske u Beogradu, koji je za ovu priliku postavljen u centralnom dijelu Knez Mihajlove ulice.
Marko Božić, direktor Turističke organizacije opštine Višegrad, izjavio je da je cilj manifestacije približavanje turističke ponude Republike Srpske građanima Srbije, kako bi se intenzivirale turističke posjete gostiju iz Srbije, koji su inače tradicionalno i najbrojniji posjetioci Višegrada, kao i cijele Republike Srpske. Ovo je ujedno bila i prilika za promociju svih turističkih i sportskih manifestacija u Višegradu koje su planirane u ovom mjesecu, „Drinskog kotlića“, Balkanskog prvenstva u veslanju, prvog „Biciklističkog maratona“ u Višegradu, planinarske akcije „Uspon na Veliki Stolac“.
U okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ sinoć je u Narodnom pozorištu u Beogradu održana i svečana akademija s prigodnim kulturnim sadržajima, uz prisustvo najviših zvanica iz Republike Srpske i Srbije.
Zvanični program „Dana Srpske u Srbiji“ nastavlja se nizom događaja u više gradova u Srbiji sve do 14. septembra.