Представљање Вишеграда на манифестацији „Дани Српске у Србији“

09.09.2022.

Јуче је у Београду почела манифестација „Дани Српске у Србији“ , која се ове године одржава јубиларни 10. пут. Туристичка организација општине Вишеград представила се на заједничком промотивном штанду Представништва Републике Српске у Београду, који је за ову прилику постављен у централном дијелу Кнез Михајлове улице.
Марко Божић, директор Туристичке организације општине Вишеград, изјавио је да је циљ манифестације приближавање туристичке понуде Републике Српске грађанима Србије, како би се интензивирале туристичке посјете гостију из Србије, који су иначе традиционално и најбројнији посјетиоци Вишеграда, као и цијеле Републике Српске. Ово је уједно била и прилика за промоцију свих туристичких и спортских манифестација у Вишеграду које су планиране у овом мјесецу, „Дринског котлића“, Балканског првенства у веслању, првог „Бициклистичког маратона“ у Вишеграду, планинарске акције „Успон на Велики Столац“.
У оквиру манифестације „Дани Српске у Србији“ синоћ је у Народном позоришту у Београду одржана и свечана академија с пригодним културним садржајима, уз присуство највиших званица из Републике Српске и Србије.
Званични програм „Дана Српске у Србији“ наставља се низом догађаја у више градова у Србији све до 14. септембра.