Sutra počinju „Zimski dani Višegrada“

26.12.2023.

Manifestacija „Zimski dani Višegrada“ počeće sutra na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu uz bogat kulturni, zabavni i izložbeni program, a najviše sadržaja biće prilagođeno najmlađima, rečeno je Srni iz organizacionog odbora manifestacije.

Manifestacija će biti otvorena u 17.00 časova, a prvog dana nastupiće djeca iz vrtića „Neven“, članovi Kulturno-umjetničkog društva „Kralj Petar Ujedinitelj“, mlade umjetnice Anđelina Poljčić i Mirna Karabatak, kao i animator koji će biti u ulozi klovna, patrolne šape, robota i malog šefa.

Za vrijeme trajanja manifestacije biće postavljen novogodišnji bazar koji će biti besplatan za sve degustatore i posjetioce, a imaće i humanitarni karakter jer će prikupljena sredstva biti usmjerena za liječenje mladog Višegrađanina Stefana Đurića.

U četvrtak, 28. decembra, program će početi u 13.00 časova, a nastupiće KUD „Bikavac“, učenici osnovne i srednje škole, članovi sportske sekcije Srpskog sokolskog društva „Soko“, djeca iz Škole sporta „Bubamara“, kao i korisnice Doma za lica sa invaliditetom.

U petak, 29. decembra, u bioskopu „Doli Bel“ odigraće se pozorišna predstava „Palata smijeha“ u izvođenju Dis teatra Banja Luka sa početkom u 12.00 časova.

Organizator manifestacije „Zimski dani Višegrada“ je opština, a manifestaciju su osim „Hidroelektrana na Drini“ podržali i brojni višegradski preduzetnici i ugostitelji.

Iz organizacionog odbora su pozvali turiste i sugrađane da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju i kroz zabavan program koji predstoji uživaju u novogodišnjim danima.

Organizatori su za posjetioce obezbijedili besplatnu degustaciju čaja i, kako su naveli, spektakularan vatromet.

SRNA