Сутра почињу „Зимски дани Вишеграда“

26.12.2023.

Манифестација „Зимски дани Вишеграда“ почеће сутра на Тргу Николе Тесле у Андрићграду уз богат културни, забавни и изложбени програм, а највише садржаја биће прилагођено најмлађима, речено је Срни из организационог одбора манифестације.

Манифестација ће бити отворена у 17.00 часова, а првог дана наступиће дјеца из вртића „Невен“, чланови Културно-умјетничког друштва „Краљ Петар Ујединитељ“, младе умјетнице Анђелина Пољчић и Мирна Карабатак, као и аниматор који ће бити у улози кловна, патролне шапе, робота и малог шефа.

За вријеме трајања манифестације биће постављен новогодишњи базар који ће бити бесплатан за све дегустаторе и посјетиоце, а имаће и хуманитарни карактер јер ће прикупљена средства бити усмјерена за лијечење младог Вишеграђанина Стефана Ђурића.

У четвртак, 28. децембра, програм ће почети у 13.00 часова, а наступиће КУД „Бикавац“, ученици основне и средње школе, чланови спортске секције Српског соколског друштва „Соко“, дјеца из Школе спорта „Бубамара“, као и кориснице Дома за лица са инвалидитетом.

У петак, 29. децембра, у биоскопу „Доли Бел“ одиграће се позоришна представа „Палата смијеха“ у извођењу Дис театра Бања Лука са почетком у 12.00 часова.

Организатор манифестације „Зимски дани Вишеграда“ је општина, а манифестацију су осим „Хидроелектрана на Дрини“ подржали и бројни вишеградски предузетници и угоститељи.

Из организационог одбора су позвали туристе и суграђане да својим присуством увеличају ову манифестацију и кроз забаван програм који предстоји уживају у новогодишњим данима.

Организатори су за посјетиоце обезбиједили бесплатну дегустацију чаја и, како су навели, спектакуларан ватромет.

 

СРНА