Sve spremno za nastup Višegrada na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

16.02.2024.

Na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu Turistička organizacija opštine Višegrad će po prvi put nastupiti na svom promotivnom štandu, u hali 1 Beogradskog sajma, u sklopu centralne sajamske hale u kojoj nastupaju i ostale turističke destinacije iz Republike Srpske.

Naš plan je da prvi dan sajma, s početkom u 13 časova, održimo prezentaciju ugostiteljske ponude Višegrada, na kojoj će svoje gastronomske specijalitete predstaviti Turistički kompleks Andrićgrad, Hotel Višegrad, Hotel Vilina vlas iz Višegradske Banje, kao i višegradski restorani. Ostale dane sajma na našem štandu biće stalno prisutni zaposleni iz TO Višegrad, kao i predstavnici privrednih subjekata turističke privrede Višegrada, kako bi direktno ostvarili poslovne kontakte s turoperaterima i drugim organizatorima putovanja s tržišta Srbije, koje je za Višegrad najznačajnije i najmasovnije po broju posjeta.


Za potrebe sajamskog nastupa urađene su i nove tematske promotivne brošure Višegrada, kao i prateći promotivni materijali s motivima Višegrada. U novoj brošuri pod nazivom „Iće i piće“ predstavljena je kompletna ugostiteljska ponuda Višegrada, a u brošuri „Drina“ predstavljena je turistička ponuda Višegrada vezana za rijeku Drinu i njene obale. Predstavnici turističke privrede Višegrada koji ne prisustvuju lično na sajmu imaju mogućnost da do utorka, 20. februara dostave svoje promotivne materijale u prostorije Turističke organizacije opštine Višegrad.

Beogradski sajam turizma održaće se u periodu od 22. do 25 februara 2024. godine.