Turistička organizacija opštine Višegrad učestvuje na Beogradskom turističkom forumu

22.11.2023.

Turistička organizacija Beograda i Centar za razvoj turizma CERTUS u saradnji sa Turističkom prizmom i ove godine organizuju Beogradski turistički i MICE forum, koji se održava 21. i 22. novembra na više lokacija.
Tim povodom organizovana su dva panela pod nazivom ,,Snaga u saradnji, umrežavanje gradova u turizmu“ i ,,Turizam velikih gradova i održivi razvoj“. Moderator prvog panela ,,Snaga u saradnji, umrežavanje gradova u turizmu“ bio je Miodrag Popović, v.d. direktora Turističke organizacije Beograda, a uvodničar Ljubiša Nešanović, generalni direktor turističke agencije Robinson. Moderator drugog panela ,,Turizam velikih gradova i održivi razvoj“ bio je Slobodan Unković, zamjenik direktora Turističke organizacije Beograda, a uvodnu riječ održao je profesor Jovan Popesku.
Ispred Turističke organizacije opštine Višegrad, učesnik prvog panela bila je Olivera Todorović, zamjenik direktora TO Višegrad, koja je istakla poseban značaj regionalne saradnje, prvenstveno sa regionom Zapadna Srbija, sa kojim TO Višegrad dugi niz godina sarađuje na polju promocije, kao i zajedničkim projektima prema međunarodnim donatorima. U tom smislu potpisan je sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom regije Zapadna Srbija, a ove godine potpisan je sporazum o saradnji sa Turističkom organizacijom grada Valjeva.