Туристичка организација општине Вишеград учествује на Београдском туристичком форуму

22.11.2023.

Туристичка организација Београда и Центар за развој туризма CERTUS у сарадњи са Туристичком призмом и ове године организују Београдски туристички и МИЦЕ форум, који се одржава 21. и 22. новембра на више локација.

Тим поводом организована су два панела под називом ,,Снага у сарадњи, умрежавање градова у туризму“ и ,,Туризам великих градова и одрживи развој“. Модератор првог панела ,,Снага у сарадњи, умрежавање градова у туризму“ био је Миодраг Поповић, в.д. директора Туристичке организације Београда, а уводничар Љубиша Нешановић, генерални директор туристичке агенције Робинсон. Модератор другог панела ,,Туризам великих градова и одрживи развој“ био је Слободан Унковић, замјеник директора Туристичке организације Београда, а уводну ријеч одржао је професор Јован Попеску.

Испред Туристичке организације општине Вишеград, учесник првог панела била је Оливера Тодоровић, замјеник директора ТО Вишеград, која је истакла посебан значај регионалне сарадње, првенствено са регионом Западна Србија, са којим ТО Вишеград дуги низ година сарађује на пољу промоције, као и заједничким пројектима према међународним донаторима. У том смислу потписан је споразум о сарадњи са Туристичком организацијом регије Западна Србија, а ове године потписан је споразум о сарадњи са Туристичком организацијом града Ваљева.