Turističke ponuda Višegrada i Višegradske Banje predstavljenа u Beogradu

27.05.2019.

Turistička organizacija opštine Višegrad u saradnji sa Opštinom Višegrad nastupila je na petom festivalu manifestacija i destinacija „Beogradski manifest“, koji se prethodni vikend održao na Kalemegdanu u Beogradu.

Beogradski manifest je zamišljen kao jedinstvena platforma za promociju manifestacija i turističkih destinacija iz Srbije i regiona. Osmišljen je tako da posjetiocima što vjernije prenese autentični duh i atmosferu, kao i kulturne i turističke vrijednosti manifestacija.

U festivalskoj zoni rezervisanoj za promociju Republike Srpske predstavljene su najznačajnije turističke destinacije RS, među kojima je bila i opština Višegrad.

Direktor TO Višegrad Olivera Todorović izjavila je da je nastup na Beogradskom manifestu dio planskih marketinških aktivnosti TO Višegrad, te da je manifest bio izuzetno dobro posjećen sva tri dana festivala. „Beogradsko tržište je izuzetno važno za turističku privredu Višegrada, posljednjih godina sve više turističkih agencija iz Beograda ima svoje aranžmane za posjetu Višegradu.“
Pored Turističke organizacije na ovogodišnjem Beogradskom manifestu svoju ponudu predstavila je i JU RC „Vilina vlas”, koji smatraju da je za popunu njihovih kapaciteta Srbija veoma važno tržište.

Pored predstavljanja turističke ponude Višegrada, ovo je ujedno bila i promocija i najava manifestacija koje će se u naredna dva mjeseca održati u Višegradu: Višegradska staza, Zlatne ruke Podrinja, Vidovdanske svečanosti u Andrićgradu, Skokovi s višegradske ćuprije, Višegradska regata, Festival sira i vina, Festival kraft piva, Drina Vibes i Višegradski kotlić.