Tуристичке понуда Вишеграда и Вишеградске Бање представљена у Београду

27.05.2019.

Туристичка организација општине Вишеград у сарадњи са Општином Вишеград наступила је на петом фестивалу манифестација и дестинација „Београдски манифест“, који се претходни викенд одржао на Калемегдану у Београду.

Београдски манифест је замишљен као јединствена платформа за промоцију манифестација и туристичких дестинација из Србије и региона. Осмишљен је тако да посјетиоцима што вјерније пренесе аутентични дух и атмосферу, као и културне и туристичке вриједности манифестација.

У фестивалској зони резервисаној за промоцију Републике Српске представљене су најзначајније туристичке дестинације РС, међу којима је била и општина Вишеград.

Директор ТО Вишеград Оливера Тодоровић изјавила је да је наступ на Београдском манифесту дио планских маркетиншких активности ТО Вишеград, те да је манифест био изузетно добро посјећен сва три дана фестивала. „Београдско тржиште је изузетно важно за туристичку привреду Вишеграда, посљедњих година све више туристичких агенција из Београда има своје аранжмане за посјету Вишеграду.“
Поред Туристичке организације на овогодишњем Београдском манифесту своју понуду представила је и ЈУ РЦ „Вилина влас”, који сматрају да је за попуну њихових капацитета Србија веома важно тржиште.

Поред представљања туристичке понуде Вишеграда, ово је уједно била и промоција и најава манифестација које ће се у наредна два мјесеца одржати у Вишеграду: Вишеградска стаза, Златне руке Подриња, Видовданске свечаности у Андрићграду, Скокови с вишеградске ћуприје, Вишеградска регата, Фестивал сира и вина, Фестивал крафт пива, Дрина Вибес и Вишеградски котлић.