U petak otvaranje retrospektive filmova Pavla Vuisića u bioskopu “Doli Bel”

28.02.2024.

Svečano otvaranje programa Kinoteke Republike Srpske biće upriličeno u petak, 1. marta u multipleksu „Doli Bel“ u Andrićgradu od 19.00 časova.

U okviru programa Kinoteke biće prikazana retrospektiva filmova jednog od najvećih srpskih glumaca Pavla Vuisića koji je igrao u stotinjak filmova i serija.

Pamte se njegove kultne uloge u seriji „Šešir gospodina Vujića“ i filmovima: „Ko to tamo peva“, „Sjećaš li se Doli Bel?“, „Otac na službenom putu“, „Maratonci trče počasni krug“, „Hajka“, „Kampo Mamula“, „Dim“, „Mačak pod šljemom“, „Parče plavog neba“, „Žeđ“, „Horoskop“, „Inspektor“, „Sam“, „Pogon B“, „Kad čuješ zvona“, „Događaj“ i „Konjuh planinom“.

Tokom prve večeri programa Kinoteke, u petak 1. marta od 19.00 časova, posjetioci će imati priliku da pogledaju kultni film „Sjećaš li se Doli Bel“ u režiji Emira Kusturice.

Od 2. do 5. marta, u terminu od 19.00 časova, na programu će biti i ostala bezvremenska filmska ostvarenja: „Maratonci trče počasni krug“, „Petrijin venac“, „Otac na službenom putu“ i „Ko to tamo peva.“

Pokrovitelji događaja su Kinoteka Republike Srpske, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i bioskop „Doli Bel“.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Radio Višegrad