У петак отварање ретроспективе филмова Павла Вуисића у биоскопу “Доли Бел”

28.02.2024.

Свечано отварање програма Кинотеке Републике Српске биће уприличено у петак, 1. марта у мултиплексу „Доли Бел“ у Андрићграду од 19.00 часова.

У оквиру програма Кинотеке биће приказана ретроспектива филмова једног од највећих српских глумаца Павла Вуисића који је играо у стотињак филмова и серија.

Памте се његове култне улоге у серији „Шешир господина Вујића“ и филмовима: „Ко то тамо пева“, „Сјећаш ли се Доли Бел?“, „Отац на службеном путу“, „Маратонци трче почасни круг“, „Хајка“, „Кампо Мамула“, „Дим“, „Мачак под шљемом“, „Парче плавог неба“, „Жеђ“, „Хороскоп“, „Инспектор“, „Сам“, „Погон Б“, „Кад чујеш звона“, „Догађај“ и „Коњух планином“.

Током прве вечери програма Кинотеке, у петак 1. марта од 19.00 часова, посјетиоци ће имати прилику да погледају култни филм „Сјећаш ли се Доли Бел“ у режији Емира Кустурице.

Од 2. до 5. марта, у термину од 19.00 часова, на програму ће бити и остала безвременска филмска остварења: „Маратонци трче почасни круг“, „Петријин венац“, „Отац на службеном путу“ и „Ко то тамо пева.“

Покровитељи догађаја су Кинотека Републике Српске, Министарство просвјете и културе Републике Српске и биоскоп „Доли Бел“.

Улаз на све пројекције је бесплатан.

Радио Вишеград