Učešće na Turističkoj konferenciji Zapadna Srbija

10.12.2023.

Turistička organizacija opštine Višegrad učestvovala je na Turističkoj konferenciji Zapadna Srbija, a na poziv organizatora Turističke organizacije regije Zapadna Srbija. Konferencija je okupila turističke organizacije i predstavnike turističke privrede iz 12 opština regije Zapadna Srbija, kao i susjednih opštine iz Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore.

Konferencija je održana sedmi put po redu, a teme ovogodišnje konferencije bili su ruralni i zeleni turizam, aktivni turizam i boravak u prirodi. Na otvaranju konferencije učesnicima su se obratili Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina i Nemanja Radović, pomoćnik ministra turizma i omladine u vladi Republike Srbije, a konferenciju je zvanično otvorio Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija.

Kroz dva dana prezentacija i panel diskusija,između ostalog obrađene su teme vezane za kamping, avanturistički turizam, brendiranje događaja, eko putovanja, omladinski turizam, a predstavljeni su i novi planovi i projekti za dalji turistički razvoj planine Zlatibor.

Drugi dan konferencije svoju prezentaciju imala i je gospođa Vanja Nikolić, autorka putopisne emisije „S Vanjom u planine”, koja se emituje na Balkantrip televiziji. S autorima emisije dogovoreno je snimanje putopisa u Višegradu, koje planiramo u toku maja mjeseca.