Учешће на Туристичкој конференцији Западна Србија

10.12.2023.

Туристичка организација општине Вишеград учествовала је на Туристичкој конференцији Западна Србија, а на позив организатора Туристичке организације регије Западна Србија.

Конференција је окупила туристичке организације и представнике туристичке привреде из 12 општина регије Западна Србија, као и сусједних општине из Републике Српске, Федерације БиХ и Црне Горе.

Конференција је одржана седми пут по реду, а теме овогодишње конференције били су рурални и зелени туризам, активни туризам и боравак у природи. На отварању конференције учесницима су се обратили Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и Немања Радовић, помоћник министра туризма и омладине у влади Републике Србије, а конференцију је званично отворио Мирослав Рађен, директор Туристичке организације регије Западна Србија.

Кроз два дана презентација и панел дискусија,између осталог обрађене су теме везане за кампинг, авантуристички туризам, брендирање догађаја, еко путовања, омладински туризам, а представљени су и нови планови и пројекти за даљи туристички развој планине Златибор.

Други дан конференције своју презентацију имала и је госпођа Вања Николић, ауторка путописне емисије „С Вањом у планине”, која се емитује на Балкантрип телевизији. С ауторима емисије договорено је снимање путописа у Вишеграду, које планирамо у току маја мјесеца.