Најава манифестације „Прошетајмо рзавским бреговима“

11.05.2024.

Поштовани планинари,

Планинарско-спортско друштво „Столац” из Вишеграда позива вас да учествујете на традиционалној акцији Планинарског друштва „Прошетајмо рзавским бреговима” која ће бити одржана 19. маја 2024. године.

Успоном на планину Столац (1199м н.в.) пролази се кроз истоимено планинско село, посјећујући старе планинске куће и колибе, које свједоче како се на овим просторима некад живјело. Велики дио стазе је са отвореним погледом на планине Тару и Златибор.

ПЛАН АКЦИЈЕ:

Недјеља – 19. мај 2024. године

– Окупљање учесника од 08:00 до 09:00 часова код цркве брвнаре у селу Бијела

– 09:00h – поздравне ријечи домаћина и полазак на стазу
(Стаза је кружна, није технички захтјевна. Дуга је око 12км, са висинском разликом око 700м. Планирано вријеме за прелазак стазе је око 6х, уз паузе за доручак и одмор)

– 15:00h – заједнички ручак (бесплатан) у организацији домаћина, уз могућност куповине пића по прихватљивим цијенама
(Потребно је понијети сопствени планинарски прибор за ручак)

– У остатку дана, додјела захвалница и дружење уз музику

Општи услови за учешће:

Добро здравље и физичка кондиција, планинарска опрема прилагођена временским приликама и условима, те вода и храна за доручак према својим потребама.

Рок за пријаву учесника је до 16.маја (четвртак) 2024. године.

Напомене:

Одвајање за цркву брвнару у селу Бијела је у насељу Јагодина. На магистралном путу из правца Вишеграда ка Ужицу, око 6км од града, на плавом мосту скренути лијево. Дужина пута до цркве је око 2 и по км, од чега је око километар доброг макадама.
На свакој раскрсници биће ознака за цркву.

У случају потребе за смјештајем, исти је могуће резервисати у планинарском дому у Гостиљи, по цијени од 10КМ по особи, или у неким од приватних смјештаја у Вишеграду.

Важно

Одзивом на акцију, сваки појединац потврђује да учествује на сопствену одговорност и да одговара за своје психофизичко здравље, те да прихвата програм организатора, поштујући планинарску етику, план похода и одлуке и упутства водича. Такође, сваки водич одговара за чланове своје групе. Организатор задржава право измјене програма и маршуте похода у случају непредвиђених околности на стази, лоших временских прилика и слично

Добро нам дошли!
Ведро!

Контакт:

Братислав Антић +387 65 420 737
Богдан Марић +387 65 263 892
psd.stolac@gmail.com