Одржан „Дрински котлић“- побједник екипа словачког лот тима

16.09.2023.

Побједник десете јубиларне манифестације „Дрински котлић“ која је данас одржана у Вишеграду је екипа „Лот тим“ из Словачке. Друго мјесто је екипа „Главица“, а треће мјесто припало је екипи „Браћа Дукић“ из Вишеграда.

Представник побједничке екипе Марјан из Лот тима захвалио се организаторима истичући да је била одлична атмосфера. „Нисмо очекивали да ћемо побиједити на данашњем такмичењу. Награду коју смо освојили у висини од 400 КМ донираћемо у хуманитарне сврхе. Новац ћемо у договору са општином Вишеград донирати некоме коме буде најпотребнији“ рекао је Марјан.

Ива Андрић из екипе „Главица“ која је освојила друго мјесто и награду од 300 марака најмлађи је учесник тамичења. „Пресрећна сам што смо освојили друго мјесто. Потрудили смо се да направимо што бољу рибљу чорбу и мислим да смо у томе и успјели што потврђује и награда“ рекла је Мила.

Треће мјесто и награда од 200 КМ припала је тиму „Браћа Дукић“, а њихов представник Иван Кусмук каже за њих је трећа награда иста као и прва. „Чорба коју смо припремили за нас је најбоља на данашњем такмичењу. Од састојака смо користили углавном све као и остале екипе с тим што наш члан Ђорђе Миличевић имао тајни састојак који не желимо да откривамо. Овом приликом захваљујем се организаторима али и спонзорима који су помогли нашу екипу у овом такмичењу“ додао је Кусмук.

Mанифестацију „Дрински котлић“ свечано је прогласио отвореном начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је истакао да овакви догађаји на најбољи начин промовишу ријеку Дрину, Вишеград и његове природне љепоте. „Захвалио бих се организаторима који из године у годину улажу све већи труд како би се што више учесника окупило на овом мјесту. На овај начин Вишеград постаје све препознатљивији на туристичкој мапи“ рекао је Ђуревић.

Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић истакао је да је ове године учешће на котлићијади узео велики број учесника како из регије тако и из Србије и Црне Горе. „На ову манифестацију долазе људи који воле дружење и забаву тако да у други план долази такмичење и ко ће бити побједник што је и наш циљ“ истакао је Божић. Он је додао да се овим догађајем завршава сезона турстичких манифестација у Вишеграду те да ће запослени у Туристичкој организацији већ почети са припремама за наредну сезону.

Дрински котлић одржан је испод моста Мехмед паше Соколовића на самој обали Дрине, а ове године учествовало је 16 екипа. Све такмичаре и бројне посјетиоце забављао је тамбурашки оркестар из Ужица.

Организатори манифестације „Дрински котлић“ су Турситичка организација и општина Вишеград.

М.Кусмук