Održan „Drinski kotlić“- pobjednik ekipa slovačkog lot tima

16.09.2023.

Pobjednik desete jubilarne manifestacije „Drinski kotlić“ koja je danas održana u Višegradu je ekipa „Lot tim“ iz Slovačke. Drugo mjesto je ekipa „Glavica“, a treće mjesto pripalo je ekipi „Braća Dukić“ iz Višegrada.

Predstavnik pobjedničke ekipe Marjan iz Lot tima zahvalio se organizatorima ističući da je bila odlična atmosfera. „Nismo očekivali da ćemo pobijediti na današnjem takmičenju. Nagradu koju smo osvojili u visini od 400 KM doniraćemo u humanitarne svrhe. Novac ćemo u dogovoru sa opštinom Višegrad donirati nekome kome bude najpotrebniji“ rekao je Marjan.

Iva Andrić iz ekipe „Glavica“ koja je osvojila drugo mjesto i nagradu od 300 maraka najmlađi je učesnik tamičenja. „Presrećna sam što smo osvojili drugo mjesto. Potrudili smo se da napravimo što bolju riblju čorbu i mislim da smo u tome i uspjeli što potvrđuje i nagrada“ rekla je Mila.

Treće mjesto i nagrada od 200 KM pripala je timu „Braća Dukić“, a njihov predstavnik Ivan Kusmuk kaže za njih je treća nagrada ista kao i prva. „Čorba koju smo pripremili za nas je najbolja na današnjem takmičenju. Od sastojaka smo koristili uglavnom sve kao i ostale ekipe s tim što naš član Đorđe Miličević imao tajni sastojak koji ne želimo da otkrivamo. Ovom prilikom zahvaljujem se organizatorima ali i sponzorima koji su pomogli našu ekipu u ovom takmičenju“ dodao je Kusmuk.

Manifestaciju „Drinski kotlić“ svečano je proglasio otvorenom načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je istakao da ovakvi događaji na najbolji način promovišu rijeku Drinu, Višegrad i njegove prirodne ljepote. „Zahvalio bih se organizatorima koji iz godine u godinu ulažu sve veći trud kako bi se što više učesnika okupilo na ovom mjestu. Na ovaj način Višegrad postaje sve prepoznatljiviji na turističkoj mapi“ rekao je Đurević.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Marko Božić istakao je da je ove godine učešće na kotlićijadi uzeo veliki broj učesnika kako iz regije tako i iz Srbije i Crne Gore. „Na ovu manifestaciju dolaze ljudi koji vole druženje i zabavu tako da u drugi plan dolazi takmičenje i ko će biti pobjednik što je i naš cilj“ istakao je Božić. On je dodao da se ovim događajem završava sezona turstičkih manifestacija u Višegradu te da će zaposleni u Turističkoj organizaciji već početi sa pripremama za narednu sezonu.

Drinski kotlić održan je ispod mosta Mehmed paše Sokolovića na samoj obali Drine, a ove godine učestvovalo je 16 ekipa. Sve takmičare i brojne posjetioce zabavljao je tamburaški orkestar iz Užica.

Organizatori manifestacije „Drinski kotlić“ su Tursitička organizacija i opština Višegrad.

M.Kusmuk