Одржан планинарски поход „Прошетајмо рзавским бреговима“

17.05.2021.

У организацији планинарског спортског друштва „Столац“ из Вишеграда и Туристичке организације општине Вишеград одржан је традиционални поход „Прошетајмо рзавским бреговима“, уз учешће седам планинарских друштава из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ. Овогодишњи поход стартовао је у Вишеградској Бањи, а стаза дуга 15 километара је одатле водила преко села Дубова, врха Црвене Стијене и села Јелашци, до излетишта у Вишеградској Бањи, гдје је одржан и заједнички ручак у природи за учеснике манифестације.


По ријечима Жарка Крсмановића, предсједника планинарског спортског друштва „Столац“ из Вишеграда, ове године манифестација је одржана по 14. пут за редом, с мањим бројем учесника него ранијих година, у складу с актуелним мјерама, а поред вишеграђана учешће су узели планинари из Рудог, Рогатице, Вареша, Ужица, Младеновца и Смедерева.
Представник туристичке организације општине Вишеград Бранислав Андрић изразио је да су организатори задовољни реализацијом овог догађаја, а такође је нагласио и позитивне утиске гостију из других општина.
Бранко Марковић, учесник манифестације из планинарског друштва „Гребен“ из Младеновца изјавио је да је одушевљен природом вишеградског краја и дружењем с младим планинарима, те да радо долази у Вишеград на оваква дешавања.


Овогодишња манифестација „Прошетајмо рзавским бреговима“ подржана је у оквиру Пројекта: „Диверсификација економских активности у руралним подручјима југоисточне Европе кроз развој ланца вриједности“ који спроводи Стална радна група за регионални рурални развој (SWG) у југоисточној Европи у партнерсту са Њемачком организацијом за међународну сарадњу (GIZ).