Održan planinarski pohod „Prošetajmo rzavskim bregovima“

17.05.2021.

U organizaciji planinarskog sportskog društva „Stolac“ iz Višegrada i Turističke organizacije opštine Višegrad održan je tradicionalni pohod „Prošetajmo rzavskim bregovima“, uz učešće sedam planinarskih društava iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH. Ovogodišnji pohod startovao je u Višegradskoj Banji, a staza duga 15 kilometara je odatle vodila preko sela Dubova, vrha Crvene Stijene i sela Jelašci, do izletišta u Višegradskoj Banji, gdje je održan i zajednički ručak u prirodi za učesnike manifestacije.


Po riječima Žarka Krsmanovića, predsjednika planinarskog sportskog društva „Stolac“ iz Višegrada, ove godine manifestacija je održana po 14. put za redom, s manjim brojem učesnika nego ranijih godina, u skladu s aktuelnim mjerama, a pored višegrađana učešće su uzeli planinari iz Rudog, Rogatice, Vareša, Užica, Mladenovca i Smedereva.

Predstavnik turističke organizacije opštine Višegrad Branislav Andrić izrazio je da su organizatori zadovoljni realizacijom ovog događaja, a takođe je naglasio i pozitivne utiske gostiju iz drugih opština.
Branko Marković, učesnik manifestacije iz planinarskog društva „Greben“ iz Mladenovca izjavio je da je oduševljen prirodom višegradskog kraja i druženjem s mladim planinarima, te da rado dolazi u Višegrad na ovakva dešavanja.


Ovogodišnja manifestacija „Prošetajmo rzavskim bregovima“ podržana je u okviru Projekta: „Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrijednosti“ koji sprovodi Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ).