Одржана манифестација „Златне руке Подриња“

05.06.2023.

На Византијском тргу у Андрићграду одржана је манифестација „Златне руке Подриња“, на којој су се окупили излагачи из 14 локалних заједница из Републике Српске, Србије и Црне Горе.

На штандовима су изложене рукотворине, пчелињи производи, ручно израђен накит, играчке, ручно плетене корпе и још доста тога што подсјећа на прошла времена.

У програму свечаног отварања манифестације учествовале су мушке пјевачке групе „Свети Ђорђе“ из Новог Горажда и „Раде Јамина“ из Вишеграда, док је здравицу у част организатора и гостију говорио здравичар Драгољуб Стојановић.

Манифестацију је организовала Туристичка организација Вишеград под покровитељством општине Вишеград, а отворио ју је начелник општине Вишеград Младен Ђуревић који је рекао да је ово један у низу догађаја који употпуњује туристичку понуду Вишеграда.

„Захвалио бих организаторима који су ове године окупили до сада највећи број излагача и вјерујем да ће их из године у годину бити све више. Општина Вишеград је увијек ту да подржи и помогне организацију оваквих догађаја који на најбољи начин представљају наш град“, истакао је Ђуревић.

Директор Туристичке организације Вишеград Марко Божић, обраћајући се посјетиоцима и излагачима, истакао је да је циљ ове манифестације да сачува традицију и културно наслијеђе.

„На овај начин желимо да заинтересујемо млађе генерације да и они почну да се баве старим занатима, а ми ћемо то као и до сада презентовати на оваквим манифестацијама“, додао је Божић.

На манифестацији су се окупили излагачи из Источног Сарајева, Требиња, Сокоца, Фоче, Бајине Баште, Љубовије, Ужица, Севојна, Прибоја, Рудог, Пљеваља, Рогатице, Горажда и Вишеграда.

СРНА