Отворен 42. Међународни сајам туризма у Београду

21.02.2020.

42. међународни сајам туризма, који се ове године одржава под слоганом „Пут под ноге“ свечано је јуче отворену Београду.

Представништво Републике Српске у Србији, у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске, организовало је и ове године презентацију туристичке привреде Српске на заједничком штанду у хали 4.
Штанд Српске званично је отворила Оливера Тодоровић, директорица ТО Вишеграда, који се са својом туристичком и гастрономском понудом први и представио присутним гостима и посетиоцима. Уз пратећи видео програм ове туристичке организације, г-ђа Тодоровић се обратила присутнима и том приликом истакла битну улогу Представништва Републике Српске у Србији, које годинама пружа помоћ у организацији и опремању штанда Републике Српске. Она је такође истакла да је посебан акценат ове године на промоцији бањског туризма, па је у том смислу и презентован видео филм вишеградске бање Вилина Влас, са свим садржајима које она пружа. Тодоровићева је посебно нагласила да је Андрићград визионарско дело славног редитеља Емира Кустурице, који је високо позиционирао Вишеград на светској туристичкој мапи и означио прекретницу у развоју туризма у Вишеграду. После г-ђе Тодоровић поздравним ријечима присутне су поздравили и др Душана Буквић, директорка бање Вилина Влас у Вишеграду, директор Андрићграда, Дарко Тасић, власник ресторана Круна, Српко Баранац, директор хотела Вишеград, Александар Којић и на крају начелник општине Вишеград, Младен Ђуревић, који се захвалио присутнима и позвао их да дођу у Вишеград и лично се увјере у све љепоте и могућности које овај град и његова околина пружају.

Београдски сајам туризма трајаће све до недјеље 23. фебруара.