Озваничена туристичка сарадња Вишеграда и Ваљева

20.09.2023.

Директори Туристичких организација Вишеграда и Ваљева, Марко Божић и Ана Марковић, потписали су данас протокол о сарадњи који ће унаприједити међусобне односе ова два града у области туризма, угоститељства, културе, спорта и образовања.

Овом приликом Божић је исказао задовољство због наставка добре сарадње Вишеграда и Ваљева, којој је, како је рекао, претходила дугогодишња, заједничка туристичка промоција у оквиру бројних сајмова широм региона.

„Оно што повезује ова два града јесте богато културно-историјско насљеђе, а бенефити потписивања овог протокола подразумијевају размјену искустава у организацији манифестација, обострану промоцију градова,аплицирање на различите пројекте које финансирају невладине међународне организације, али и заједничко представљање на одређеним сајмовима“, прецизирао је Божић.

Он је истакао да је у оквиру ове сарадње предвиђено да се за све посјетиоце Вишеграда и Ваљева који организовано долазе у неки од ова два града обезбиједе погодности и попусти у коришћењу услуга.

Да ће ово партнерство бити у обостраном интересу сагласна је и директор Туристичке организације Ваљева Ана Марковић, која је навела да ће на овај начин ефикасније размијенити знање и искуства у области туризма.

„Вишеград и Ваљево повезују поред пословних и пријатељски односи, а град на ријеци Дрини је важан фактор прекограничне сарадње Републике Српске и Србије“, каже Марковићева. Она је најавила и популарни ваљевски Фестивал дуван чварака, који ће бити одржан 7. и 8. октобра, те позвала све Вишеграђане да присуствују овој манифестацији.

Начелник Вишеграда Младен Ђуревић сматра да је потписивање протокола о сарадњи ове двије туристичке организације од изузетног значаја за ову општину, имајући у виду да се Ваљево добро позиционира како на туристичкој, тако и привредној мапи региона.

„Вјерујем да ће ово бити почетак добре сарадње два града која ће се огледати у реализацији заједничких пројеката“, закључио је Ђуревић.

Б.Марковић-Радио Вишеград