Подгоричанин Евалд Крњић побједник скокова са вишеградске ћуприје

20.08.2022.

Евалд Крњић из Подгорице побједник је у скоковима са вишеградске ћуприје.
На овој спортско-туристичкој манифестацији учествовало је 12 такмичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Сједињених Америчких Држава.
Друго мјесто припало је Александру Алексићу из Ужица, а треће Марку Павловићу из Крагујевца.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуревић рекао је да је ово једна од манифестација која употпуњује туристички садржај, те изразио наду да ће наредне године бити и масовнији долазак учесника.
„Бројност посјетилаца је потврда да је ово добра манифестација и за Вишеграђане, али и туристе“, истакао је Ђуревић.

Марко Божић, директор Туристичке организације Вишеград, која је организатор такмичења, рекао је да манифестација није одржавана од 2019. године због вируса корона.
„Успјели смо да одржимо скокове. Захваљујем свим скакачима, а настојаћемо да наредних година повећамо буџет манифестације“, истакао је Божић.

Побједник Евалд Крњић каже да му је ово прво учешће у скоковима са вишеградске ћуприје и да је задовољан организацијом.
„Драго ми је да нас је вријеме послужило и организација је била изузетно добра“, рекао је Крњић.

Алексић је рекао да у Вишеград на такмичење долази дуже од деценију, задовољан је амбијентом и добром организацијом.

Павловић у Вишеград на такмичење долази сваке године и истиче да су сви скакачи безбједни.

Туристичка организација Вишеграда установила је 2007. године манифестацију „Скокови са вишеградске ћуприје“ с циљем промоције моста Мехмед паше Соколовића, споменика са Унеско листе свјетске културне баштине, и ријеке Дрине.
Скокови са моста Мехмед-паше Соколовића у Вишеграду симбол су овог града и једна од најатрактивнијих манифестација током љета.

СРНА

Овим путем организатор манифестације Туристичка организација општине Вишеград захваљује се свима који су помогли организацију овог догађаја, Станици полиције Вишеград, Дому здравља Вишеград, Општини Вишеград, Скупштини општине Вишеград, Дому културе Вишеград, Радију Вишеград, као и предузећима ХЕ На Дрини Вишеград и ХЕ Бајина Башта који су омогућили оптимални водостај ријеке Дрине неопходан за извођење скокова са старог моста.
Посебну захвалност исказујемо господину Милану Новитовићу, директору Републичке управе цивилне заштите Републике Српске, који нам је изашао у сусрет и омогућио да њихов професионални ронилачки тим и тим за спашавање на води врши обезбјеђење учесника манифестације.