Први фестивал вина и сира (ФОТО)

04.09.2019.

Претходни викенд Вишеграду је одржан Први фестивал вина и сира, који је окупио 18 излагача из БиХ и Србије. Иако је одржана први пут манифестација је изазвала велику пажњу посјетилаца, као и добре утиске од стране излагача. Први дан у склопу манифестације одржана је и радионица посвећена упаривању хране и вина, а други дан радионица „Вински сервис, умјетност услуживања вина“. Предавач на обе радионице био је чувени сомелијер из Београда Дејан Живкоски, предсједник удружења сомелијера Србије.
Директор ТО Вишеград Оливера Тодоровић изјавила је да је један од главних циљева манифестације био промоција домаћих производа, аутохтоних сорти вина и домаћих сирева, који у наредном периоду треба много више да буду заступљени у менијима угоститељских објеката у Вишеграду. Организатор манифестације, Туристичка организација општине Вишеград, већ сада планира одржавање овог догађаја и идуће године.
Организатор се овим путем такође захваљује менаџменту и особљу Хотела Вишеград, као и Општини Вишеград, за помоћ у органзацији фестивала.
Манифестацију подржава Стална радна група за регионални рурални развој (СWГ) у југоисточној Европи у партнерству са Немачком организацијом за међународну сарадњу (ГИЗ) у оквиру пројекта„Диверсификација економских активности у руралним подручјима југоисточне Европе кроз развој ланца вредности“.