Festival zanatskog piva 12. oktobra

02.10.2019.

Prvi „Višegradski festival zanatskog piva“ biće održan u subotu, 12. oktobra, u bašti hotela „Višegrad“ i okupiće proizvođače zanatskog piva iz BiH.
Jedan od organizatora festivala Srđan Obradović rekao je da je ovo prvi festival zanatskog piva, koji se organizuje s ciljem promocije zanatskog pivarstva i proširenja turističke ponude.

On je naveo da je učešće na festivalu potvrdilo sedam izlagača iz BiH i to „Gelender“ iz Sarajeva, „Drama kraft brueri“ / Drama Craft Brewery / iz Prijedora, „Birokrata“ / Beerokrata / sa Pala, „Laufer kraft brueri“ / Laufer kraft brueri / iz Brčkog, „Master kraft brueri“ / The Master Craft Brewery / iz Banjaluke, „Gorštak zanatska pivara“ iz Banjaluke i „Raft brueri“ / Raft Brewery / iz Foče.

„Festival će biti takmičarskog karaktera, a stručni žiri će odabrati i nagraditi najkvalitetnije pivo“, naglasio je Obradović.

On je istakao da posjetioce očekuju i nagradne igre, kao i muzički program.

„U okviru festivala biće održano predavanje i panel diksusija o proizvodnji piva za učesnike festivala, a predavači će biti eminentni stručnjaci iz oblasti pivarstva“, rekao je Obradović.

Obradović je napomenuo da festival ima i ekološki karakter, u okviru koga će biti spovedena akcija o zaštiti životne sredine pod nazivom „Stop plastičnim kesama“, a građanima će biti podijeljeni eko-cekeri, s ciljem ukazivanja na štetnost od svakodnevne upotrebe plastičnih kesa.

Zvanično otvaranje festivala je u 18.00 časova, a ulaz za posjetioce je besplatan.

Organizator festivala je Udruženje građana „Eko zona“ iz Višegrada, a pokrovitelj opština Višegrad, uz ostale sponzore sa područja ove lokalne zajednice.

SRNA