Na „Bambi kupu“ se očekuje učešće 950 mladih fudbalera

24.08.2023.

Ukupno 30 klubova sa 71 ekipom iz Srbije, Crne Gore i BiH prijavilo se za učešće na turniru u malom fudbalu „Bambi kupa“ u Višegradu predstojećeg vikenda, u organizaciji Omladinskog fudbalskog kluba „Bambi Soko“.

Predsjednik OFK „Bambi Soko“ Aleksandar Govedarica rekao je da će ove godine ugostiti oko 950 mladih fudbalera, njihovih trenera i roditelja iz Čačka, Podgorice, Rogatice, Užica, Bajine Bašte, Goražda, Kosovske Mitrovice, Gornjeg Milanovca, Trebinja, Bileće, Berana i drugih gradova iz regiona.

„Nama je velika čast što imamo priliku da ugostimo ovako veliki broj učesnika jer je naš turnir već postao prepoznatljiv u regionu“, istakao je Govedarica.

On je dodao da je svečano otvaranje turnira zakazano za subotu, 26. avgusta, u 12.00 časova na Gradskom stadionu.

„I ove godine naši generalni sponzori su opština Višegrad i preduzeće `HE na Drini`, ali realizaciju turnira pomogli su još brojni privatni preduzetnici, a imamo i sredstava iz ličnih donacija“, naveo je Govedarica.

Turnir će se igrati na Gradskom stadionu i u sportskoj dvorani u Višegradu, a nastupiće generacije od 2012. do 2016. godišta.

Za najbolje ekipe obezbijeđeni su pehari i medalje, kao i nagrade za najboljeg golmana, igrača i strijelca turnira.

 

SRNA