Najava XVI Višegradske regate

27.06.2023.

U Višegradu će 1. jula biti održana 16. Višegradska regata, koja će tradicionalno imati start kod višegradske ćuprije. Cilj manifestacije je promocija rijeke Drine sa prirodnim ljepotama koje je okružuju, a naročito kanjona rijeke Drine, drugog po dubini rječnog kanjona u Evropi.

Plovi se do mjesta Stari Brod, 15 km nizvodno od Višegrada,a planirano je polaganje cvijeća kod Muzeja u Starom Brodu, a nakon toga je dolazak u kamp Stari Brod, gdje će biti nastavljeno druženje uz sportske aktivnosti i zabavu za koju je zadužen trubački orkestar.

Planirano je nadvlačenje konopca za muške ekipe, a za djevojke i djecu trčanje u vrećama, nošenje jajeta i mini-nadvlačenje konopca, uz prigodne nagrade za pobjednike.

Povratak iz Starog Broda je u 17.00 časova, a dolazak u Višegrad planiran je za 19.00 časova.

Organizator manifestacije, Turistička organizacija opštine Višegrad, poziva sve zainteresovane vlasnike plovila da nam se pridruže na regati i zajedno sa nama uživaju u čarima rijeke Drine.

Prijava učesnika regate je u toku, a učesnici se mogu prijaviti u prostorijama Turističke organizacije Višegrad do 29.6. (četvrtak).

Za prijavljene učesnike regate organizator je obezbijedio promotivne majice, a podjela majica planirana je za petak, 30.6. u prostorijama TO Višegrad.

Dodatne informacije putem broja telefona 058 620 950.