Poziv privrednim subjektima za podnošenje zahtjeva za dodjelu oznake „Sigurna destinacija“

23.08.2021.

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske poziva sve zainteresovane privredne subjekte iz oblasti turizma i ugostiteljstva da podnesu zahtjev za dodjelu oznake „Sigurna destinacija“.

Oznaku „Sigurna destinacija“ (#SafeTravels) Republici Srpskoj dodijelio je Svjetski savjet za turizam i putovanja (WTTC), nakon što je u skladu sa propisanim procedurama, potvrdio da su COVID-19 protokoli usvojeni od strane nadležnih institucija Republike Srpske u saglasnosti sa definisanim protokolima ovog savjeta.

Dobijanjem ove oznake Republika Srpska i BiH našle su se na listi zemalja koje imaju usvojene protokole sprečavanja širenja pandemije virusa korona definisane u skladu sa globalnim standardima i preporukama međunarodnih institucija.

Svi zainteresovani privredni subjekti zahtjev za dodjelu oznake mogu preuzeti na sajtu Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske u sekciji „Oznaka Sigurna destinacija“, a popunjene i skenirane obrasce potrebno je poslati na adresu: b.stevic@mtt.vladars.net.

Brošuru s protokolima za pojedinačne vrste pružalaca turističkih usluga možete preuzeti u PDF formatu OVDJE.

Usvojeni protokoli i preporuke dostupni su na stranici Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Obrazac zahtjeva možete preuzeti direktno OVDJE.