Predstavljanje Višegrada na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

24.03.2022.

Pod sloganom „Između planina i mora“, danas je počeo 43. Međunarodni sajam turizma u Beogradu, najznačajnija turistička manifestacija u regionu. Naredna tri dana Turistička organizacija opštine Višegrad predstavlja turističku i ugostiteljsku ponudu Višegrada na zajedničkom štandu Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, u hali 4. Beogradskog sajma.
Po riječima Marka Božića, v.d. direktora Turističke organizacije opštine Višegrad, ovogodišnji sajam biće prilika za uspostavljanje novih kontakata i saradnje sa kolegama iz turističke privrede Srbije. U doba korone ovo se tržište još više potvrdilo kao najznačajnije za turističku ponudu Višegrada, tako da i u ovoj godini imamo velika očekivanja u vezi dolazaka gostiju iz Srbije. Nedavno smo pripremili novi štampani promotivni materijal Višegrada, a Beogradski sajam je i zvanično početak naših ozbiljnijih promotivnih aktivnosti planiranih u ovoj godini.
Prvi dan sajma obavljeni su konstruktivni razgovori s ministrom turizma Republike Srpske, gospođom Suzanom Gašić, kao i sa direktorom Turističke organizacije Republike Srpske, gospodinom Miodragom Lončarevićem, na temu saradnje u projektima i promotivnim aktivnostima u tekućoj godini.

sajam turizma u Beogradu

U delegaciji Višegrada je i Aleksandar Gavrilović, v.d. direktor hotela Višegrad, koji je potvrdio da na sajmu planira niz susreta s predstavnicima organizatora putovanja iz Srbije i okoline, u cilju predstavljanja ponude hotela Višegrad, kao i upoznavanje s najnovijim trendovima u sferi hotelsko-ugostiteljske opreme.
Branislav Andrić, stručni saradnik u Turističkoj organizaciji opštine Višegrad, izjavio je da je danas dogovorena i konkretna saradnja s predstavnicom Balkantrip televizije, godpođom Gordanom Gordić, u toku naredne turističke sezone, u cilju agresivnije promocije Višegrada na najgledanijoj turističkoj televiziji u regionu. Za kraj maja zakazano je snimanje 2 epizode emisije Kulturista u Višegradu, autora Boška Kozarskog, a započeti su i pregovori s autorima još par atraktivnih turističkih serijala sa Balkantrip televizije.

Sajam turizma u Beogradu

U sklopu sajma za sutra je najavljeno svečano potpisivanje povelje o bratimljenju opštine Višegrad i opštine Dojran, Sjeverna Makedonija, uz prisustvo najviših zvaničnika dvije opštine.
Beogradski sajam turizma trajaće sve do nedjelje 27. februara, a paralelno sa njim održavaju se i 17. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA, kao i 12. Međunarodni sajam vina BEOWINE.