Prvi festival vina i sira (FOTO)

04.09.2019.

Prethodni vikend Višegradu je održan Prvi festival vina i sira, koji je okupio 18 izlagača iz BiH i Srbije. Iako je održana prvi put manifestacija je izazvala veliku pažnju posjetilaca, kao i dobre utiske od strane izlagača. Prvi dan u sklopu manifestacije održana je i radionica posvećena uparivanju hrane i vina, a drugi dan radionica “Vinski servis, umjetnost usluživanja vina”. Predavač na obe radionice bio je čuveni somelijer iz Beograda Dejan Živkoski, predsjednik udruženja somelijera Srbije.

Direktor TO Višegrad Olivera Todorović izjavila je da je jedan od glavnih ciljeva manifestacije bio promocija domaćih proizvoda, autohtonih sorti vina i domaćih sireva, koji u narednom periodu treba mnogo više da budu zastupljeni u menijima ugostiteljskih objekata u Višegradu. Organizator manifestacije, Turistička organizacija opštine Višegrad, već sada planira održavanje ovog događaja i iduće godine.

Organizator se ovim putem takođe zahvaljuje menadžmentu i osoblju Hotela Višegrad, kao i Opštini Višegrad, za pomoć u organzaciji festivala.
Manifestaciju podržava Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) u okviru projekta„Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrednosti“.