Treća etapa biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“ startuje iz Višegrada 21. aprila

01.02.2024.

Treća etapa Međunarodne biciklističke trke „Beograd-Banja Luka“, koja se ove godine održava pod sloganom „Srbija i Republika Srpska zajedno“, a koja počinje 18. aprila, startovaće 21. aprila iz Višegrada, rekao je danas nakon sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja.
Prema riječima Kuvalje velika je čast što posljednja etapa maratona kreće iz Višegrada koji je atraktivna turistička destinacija prožeta bogatom istorijom i mnoštvom znamenitosti.
„Cilj trke je promocija svih prirodnih ljepota koje krase maršrutu od Zlatibora do Jahorine. Prva etapa trke će se voziti od Beograda do Bijeljine, zatim od Bijeljine do Doboja dok je posljednja rezervisana za područje od Višegrada do Jahorine koja je ujedno i najzahtjevnija za sve takmičare“, naveo je Kuvalja.
On kaže da će tokom trke imati priliku da predstave ljepote naše zemlje na sva četiri kontinenta u skoro 60 zemalja svijeta, istakavši da je ovaj maraton najveći brend koji će plasirati u svijet.
U ovogodišnjoj, 18. trci, pored domaćih takmičara učestvuje 25 ekipa iz 30 država, a ovaj sportski događaj ljubitelji biciklizma mogu pratiti u 57 zemalja svijeta.

T.Sikiraš