U četvrtak počinju „Zimski dani Višegrada“

25.12.2018.

Manifestacija „Zimski dani Višegrada“, koja će biti održana na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu, počinje u četvrtak, 27. decembra, a trajaće do 6. januara i mahom je posvećena najmlađoj populaciji.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da se već drugu godinu organizuje ova manifestacija u saradnji sa javnim ustanovama i Andrićgradom.

„Naš cilj jeste da zimske dane upotupunimo različitim sadržajima od kojih je najveći dio prilagođen našim najmlađim sugrađanima, mada ima i onih koji su namijenjeni turistima koji dođu u Višegrad“, rekao je Đurević.

On je istakao da će, osim zabavnog dijela manifestacije, biti izloženo i 10 štandova na kojima će se prodavati unikatni predmeti i rukotvorine.

„Biće ovo prilika da uživamo u predstavama, igrama, pjesmi, a u toku ove manifestacije održaće se podjela paketića na otvorenom“, najavio je Đurević.

Početak manifestacije, čiji je pokrovitelj opština Višegrad, planiran je za četvrtak, 27. decembar u 18.00 časova, dok je silazak Djeda Mraza zip-lajnom najavljen za 17.30 časova kod obdaništa „Neven“.

SRNA