U najavi brojni turistički sadržaji

12.03.2018.

Turistička organizacija opštine Višegrad najavila je brojne turističke sadržaje za posjetioce koji u sve većem broju dolaze u ovaj gradić.

Direktor Turističke organizacije Olivera Todorović rekla je Srni da je Višegrad postao nezaobilazna turistička destinacija, što potvrđuje i ovaj vikend, jer je veliki broj turista iz Makedonije, Slovenije, Mađarske, Srbije, ali i iz BiH boravio u Andrićgradu i na ćupriji.

„S obzirom na interesovanje brojnih agencija na beogradskom sajmu, očekujemo da će u Višegradu biti sve veći broj turista. Imamo najave đačkih ekskurzija koje će u maju biti skoro svaki dan“, kaže Todorovićeva.

Ona je dodala da je opština Višegrad pokazala da vodi računa o turističkoj infrastrukturi, o razvoju turizma tako da će i ove godine uz finansijsku podršku zaposliti nove turističe vodiče koji će biti na usluzi turistima tokom cijele sezone.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je Višegrad postao prepoznatljiva sredina u koju dolazi sve veći broj turista iz različitih dijelova svijeta.

On je naveo da opština u saradnji sa Andrićgradom ulaže značajna sredstva u razvoj turizma, te je najavio da će nastaviti da razvija postojeći potencijal.

SRNA