Višegrad promovisan na „Čvarkijadi“ u Valjevu

09.10.2023.

Predstavnici Turističke organizacije Višegrad predstavili su turističke potencijale ove opštine na Festivalu „Čvarkijada“ u Valjevu.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Marko Božić rekao je Srni da je ova posjeta rezultat nedavno potpisanog protokola o saradnji turističkih organizacije Višegrada i Valjeva.

On je istakao da je „Čvarkarijada“ tokom proteklog vikenda imala oko 50.000 posjetilaca, te da je ovo bila prilika za razmjenu iskustava u organizovanju ovakvih i sličnih manifestacija.

„Bila je ovo prilika da predstavimo svoje potencijale, a sa predstavnicima iz Turističke organizacije Valjevo pričali smo o mogućnosti zajedničkog nastupa na sajmovima ili konferencijama, zajedničkim projektima prekogranične saradnje“, rekao je Božić.

On je dodao da je ostvarena saradnja sa ekipom RTS-a koja realizuje emisiju „Srbija u kadru“ da dođu i snime emisiju o opštini Višegrad.

Festival čvaraka u Valjevu je tradicionalni gastronomski dvodnevni festival, sa idejom da promoviše tradicionalnu kuhinju i podstakne ljude na očuvanje starih valjevskih recepata za izradu ove mesne prerađevine.

Osim glavnog, takmičarskog programa, festival prate raznovrsni kulturno-umjetnički i zabavni sadržaji koji uključuju koncerte tradicionalne i zabavne muzike, nastupe kulturno-umjetničkih društva iz cijele Srbije, kao i dječiji program.

SRNA