Višegrad se predstavlja na Sajmu turizma u Beogradu

16.02.2023.

Turistička organizacija Višegrada predstaviće ugostiteljsko-gastronomsku ponudu ove opštine na predstojećem Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu što će biti prilika da ugostitelji ostvare nove poslovne kontakte sa turističkim agencijama iz Srbije za predstojeću turističku sezonu.
Turistička organizacija Višegrada predstaviće se na Sajmu od 23. do 26. februara sveobuhvatnom brošurom o turističko-kulturnom nasljeđu, smještajnim kapacitetima, ugostiteljskoj ponudi, te o vjerskom i banjskom turizmu.
Direktor višegradske Turističke organizacije Marko Božić rekao je Srni da će ove godine na Sajmu učestvovati sa ugostiteljima, gdje će biti predstavljena ugostiteljsko-gastronomska ponuda opštine.
On je istakao da će u prezentaciji učestvovati hoteli „Višegrad“ i „Vilina vlas“, kao i restorani „Kruna“, „Zlatna moruna“, „Mandić“, „Anika“ i „Ušće“.
Prema njegovim riječima, Višegrad će se predstaviti na zajedničkom štandu Turističke organizacije Republike Srpske, a postoji mogućnost i zajedničke promocija Andrićgrada na štandu Olimpijskog centra „Jahorina“.
On je istakao da su za potrebe nastupa na Sajmu urađene turističke brošure Višegrada u 3.000 primjeraka, a u pripremi su još dvije nove tematske brošure za potrebe promocije na ostalim sajmovima i događajima koji će biti održani u toku godine u ovoj opštini.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je sajam odlična prilika za promovisanje i predstavljanje turističke ponude opštine Višegrad.
„I ove godine u Višegradu očekujemo veliki broj posjetilaca kada je u pitanju predstojeća ljetna sezona, a mi ćemo nastojati da ovo ljeto obogatimo manifestacijama kako bi svima bilo ljepše i ugodnije“, istakao je Đurević.
Međunarodni sajam turizma i Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme Horeka-oprema biće održani od 23. do 26. februara na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Kad je odmor nije teško“.
Partner ovogodišnjeg 44. Sajma turizma biće Kina, a premijerno će se predstaviti Alžir, Burundi, Kamerun, Obala Slonovače, Gabon, Ekvatorijalna Gvineja i Namibija.

SRNA